Håll Sverige rent!

Håll Sverige rent!

Barnen & pedagogerna har jobbat mot nedskräpning & för vår natur på följande vis (några exempel);

💚Alla åldrar (närmare 80 barn) har plockat skräp i närområdet, sorterat och kastat i vårt soprum.

💚 1-åringarna har plockat skräp med sina föräldrar, alla fick med sig en Håll Sverige Rent- påse hem. De har även gjort en skulptur av skräp de hittat här runt förskolan.

💚 Pedagoger har plockat skräp runt sina promenadstråk, fotograferat och lagt upp inspirationsbilder på Facebook & Instagram med hashtag hållsverigerent, boden, skräp & närhetsliv (sprids väldigt mycket här i Boden). Bland annat har det gett ringar på vattnet via en FB-grupp så minst 10 personer till har beställt paket alt. kusträddarpaket.

💚 3-åringarna har skickat in ett förslag till Bodens Kommun om att sätta upp en hundbajstunna på de platser där vi hittat mycket hundbajs och många slängda (på marken) hundbajspåsar. 

💚 4-åringarna har uppdaterat Väktarklubbens (barnen har startat en klubb, skogens väktare & djurens beskyddare) skylt i skogen och skickat en påminnelse till sina föräldrar om vart en kastar sitt skräp. De har på sina promenader plockat fler än 25 påsar fulla med skräp! De har bestämt att de ska så ängsblommor på de platser där de hittat mest skräp. Då kanske vuxna förstår att en inte ska kasta skräp där (utan i soptunnan).

💚 4- & 5-åringarna har gjort ett konstverk av väl valt skräp.

💚 Alla föräldrar i vår förening som har haft möjlighet att ta en runda har haft möjlighet att hämta påsar hos barnen här på förskolan.